В началото на годината Meta, компанията-майка на Facebook, Instagram и Threads обяви, че

...
В началото на годината Meta, компанията-майка на Facebook, Instagram и Threads обяви, че
Коментари Харесай

Meta слага таг направено с AI на истински снимки, оплакват се фотографи

В началото на годината Meta, компанията-майка на Facebook, Instagram и Threads обяви, че ще стартира да отбелязва фотосите, основани с AI принадлежности, в обществените си мрежи. Етикетите започнаха да се появяват предишния месец.

Те обаче се прикачват и към голям брой истински фрагменти, алармират фотографи, споделя TechCrunch.

Според тях съвсем всяка фотография, която има някаква форма на редакция - и не даже пипане на цветове, сенки, бляскавост и прочие, а нормално прекадриране, може да бъде означена като " основана с AI ".

Когато фотографията бъде качена в Instagram или Фейсбук, платформата сама предлага на потребителя да постави етикета. Но даже и той да откаже, етикетът се слага автоматизирано.

От Meta признават пред софтуерното издание, че преразглеждат метода си за слагане на етикети. 

Експерти считат, че по всяка възможност логаритмите на Meta просто засичат всевъзможни форми на операция на пиксели, въпреки през февруари да твърдяха, че се концентрират главно върху метаданните на фрагмента.

Разбира се стотици AI изображения, които са споделени в Instagram или Фейсбук в последния месец, нямат етикет " направено с AI ".

Инструменти за засичане на AI изображения се създават от началото на AI взрива, само че към този момент множеството от тях не са доста по-добри от елементарния човешки взор, който бързо открива неестествено осветяване, прекалено доста пръсти на ръцете или даже спомагателни крака.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР